Uslovi korišćenja

Privatnost i sigurnost

Svi prikupljeni podaci su vlasništvo Drvarnca doo - City express i neće biti prikazani bilo kojoj trećoj strani osim servisu za isporuke/poštanske usluge kojima su potrebne vaše informacije radi isporuke kupljenih proizvoda. Prikupljeni podaci koristiće se za obaveštavanje o novim proizvodima ako korisnik to želi. U slučaju da se vlasništvo nad web sajtom promeni prodajom ili preuzimanjem, podatke preuzima novi vlasnik kompanije. Zadržavamo pravo da ustupimo sve podatke ako bi se to zahtevalo u cilju sprovođenje zakona, ako je u našem interesu da zaštitimo svoja prava, ako je to zatraženo sudskim nalogom, naredbom ili policijskom istragom koja je u toku. Na web sajtu postoji nekoliko poveznica koje vas preusmeravaju na druge inostrane web ssajtove. Nismo odgovorni za njihov sadržaj i politiku. Toplo vam savetujemo da pročitate sve izjave o privatnosti na svim inostranim internet stranicama. Koristimo najnovije i najviše informatičke standarde za sigurnost, prikupljanje informacija i njihov prenos. Sve važne podatke, kao što su podaci o kreditnoj kartici, su zaštićeni kodom i SSL. Moramo, međutim, napomenuti da slanje i čuvanje bilo kakvih informacija putem Interneta nikada nigde nije 100% sigurno. Stoga ne možemo da garantujemo apsolutnu sigurnost. Inernet stranica koristi „kolačiće“ odnosno male tekstualne datoteke sa informacijama koje su smeštene na vašem računaru, ali koje ne uzrokuju nikakvu štetu i ne mogu da zaraze računar virusima. Ne možemo preuzeti odgovornost za bilo kakvo oštećenje vašeg hardvera jer je upotreba našeg web sajta potpuno dobrovoljna i na sopstveni rizik. Takođe ne možemo biti odgovorni za sadržaj i greške na povezanim internet stranicama. Naš provajder web hostinga automatski prikuplja informacije poput vaše IP adrese, vrste pretraživača, OS-a, vremena posete i drugih. Ove informacije se koriste isključivo u statističke svrhe i ni na koji način nisu povezane sa bilo kojim drugim privatnim podacima. Za sigurnost ličnih podataka na neki način odgovoran je i sam korisnik. Korisnik mora da bude siguran da su njegovo korisničko ime i lozinka bezbedni zajedno sa instaliranim odgovarajućim antivirusnim softverom na njegovom uređaju. Zadržavamo pravo da u bilo kom trenutku ažuriramo naša pravila. Promene će biti objavljene na našoj internet stranici, a mi vam preporučujemo da često proveravate da li ima li izmena.

Opšti uslovi korišćenja

Opšti uslovi korišćenja web sajta su u skladu sa zakonom o zaštiti potrošača i međunarodnim kodeksom za internet trgovinu. Svi korisnici sajta (kupci i ostali korisnici) pristaju na ovde navedene uslove i odredbe. Smatramo da je svaki korisnik internet stranice automatski upoznat sa tim informacijama i mora da ih se pridržava. Sav sadržaj na web sajtu je zaštićen autorskim pravima i svako kopiranje, distribucija, štampanje, objavljivanje ili bilo kaja druga neovlašćena upotreba je strogo zabranjena.

Online kupovina

Svaka kupovina putem interneta je izvršena ako je predmet isporučen ili ako je u pisanoj formi poslat dopis sa podacima o isporuci. Automatski generisan elektronski račun ne smatra se kao dokaz da je izvršena kupovina. Trudimo se da što više artikala držimo na zalihama i skratimo rokove isporuke kako bi naši kupci u svakom trenutku bili zadovoljni. Međutim, ne možemo garantovati dostupnost svih artikala u obećanom roku isporuke jer nemamo kontrolu nad proizvodnjom i distribucijom. Nakon što je predmet kupljen u internet prodavnici, kupac može promeniti svoju porudžbinu pre nego što je predmet poslat samo ukoliko kupac odluči da naruči artikal po višoj ceni. Nakon slanja porudžbine kupac je ne može otkazati.

Cene

Zbog uslova poslovanja koji se brzo menjaju, cene nemaju određeno trajanje i mogu se menjati u svako doba. Sve cene uključuju PDV i validne su nakon što ih prodavac potvrdi. Iako svakodnevno obnavljamo cenovnik na web sajtu, neke greške se ipak mogu pojaviti. U tom slučaju kupca ćemo upoznati sa novim informacijama i on će moći da otkaže porudžbinu. Mi ćemo mu, međutim, ponuditi drugu povoljnu mogućnost kako bi mu omogućili da promeni svoju porudžbinu na zadovoljavajući način.

Plaćanje

Prihvatamo plaćanje robe putem Interneta različitim metodama: Paypal, Klarna, SEPA, Visa, MasterCard, American Ekpress, Discover, JCB i Diner's Club ili u odabranim regionima pouzećem. Sva roba ostaje vlasništvo Drvarnca doo - City express dok se ne izvrši puna uplata.

Kupovina

Kod kupovine robe postoje četiri koraka kako sledi: Postavljanje porudžbine: Kupac ispunjava obrazac sa svojim podacima za dostavu. Način plaćanja: Tu kupac bira način plaćanja Potvrda porudžbine: Kupac će dobiti potvrdu e-poštom da će pošiljka biti isporučena u roku od 24 sata.

Povrat

Povrat robe je moguć pod određenim uslovima. Svaki kupac ima pravo da vrati robu bez ikakvog razloga u roku od 14 dana nakon prijema robe i tada ima pravo na punu naknadu. Smatra se da je potrošač robu vratio na vreme, ako je pošiljka poslata pre isteka roka od 14 dana radi povrata novca. Kupac mora da odgovori na e-mail potvrdu koju je primio da bi obavestio prodavca o povratu. Kupac snosi sve troškove povrata. Kupac ima pravo na potpuni povrat novca ako su vraćeni artikli neoštećeni, u originalnom pakovanju i sa svim ostalim pratećim dodacima, kao što su uputstva za upotrebu, uputstva za korisnike itd. U slučaju oštećenja predmeta, nedostajuće oprema, nedostatka uputstva ili ako je predmet pohaban, Drvarnca doo - City express ima pravo da odbije celokupni iznos ili deo kupoprodajne cene. Povrat novca se vrši najkasnije u roku od 14 dana od prijema robe. Iznos će biti vraćen na bankovni račun kupca ili će mu se odobriti popust pri sledećoj kupovini. Savetujemo našim kupcima da prilikom vraćanja paketa osiguraju paket i da robu pažljivo pakuju. Ne vraćamo novac u gotovini.

Otkazivanje porudžbine

Kupac može otkazati porudžbinu u roku od 2 sata nakon porudžbine telefonom ili e-poštom. Poruka MORA sadržati sledeće informacije:

Neisporučeni paketi

Kupac mora da prihvati paket i da ga plati u skladu sa obavezujućim pravilima. U slučaju da kupac ne prihvati predmetnu pošiljku koja je poslata odabirom opcije pouzećem i navedeni paket se vrati na adresu kompanije nakon čekanja na preuzimanje u pošti ili bilo kojem drugom centru za skladištenje paketa kada je period čekanja (15 dana) istekao, isto se NE računa kao otkaz ugovora. Ugovor je i dalje na snazi i ne prihvatanje paketa se smatra kao jednostrano nenajavljeno odustajanje od ugovora od strane kupca. Kada kupac ne prihvati pošiljku, uzrokuje finansijsku štetu kompaniji i zbog toga je dužan da plati troškove otpreme, administrativne troškove i troškove slanja robe nazad na adresu kompanije, i za to će dobiti račun jer NIJE otkazao ugovor. U slučaju da račun nije plaćen, predmet se rešava zahtevom kojim dalje upravlja spoljna kompanija. U slučaju lažnih porudžbina, IP adresa će biti predata na dalju obradu kao zloupotreba. Naknade za neizvršeni transfer iznose 25,00 EUR bez PDV-a uključujući administrativne troškove, pakovanje, otpremu i troškove povrata.

Garancija

Garantni rok za artikle određuje proizvođač, ali taj rok nikada nije kraći od dve godine. Svi proizvodi u Internet prodavnici imaju važeću garanciju njihovog proizvođača. Garantni rok počinje danom kupovine i može se ostvariti samo uz kopiju originalnog računa i garantni list. Obično je brže da se neispravni artikal odnese na servis ili zamenu u ovlašćeni servis; mi nudimo korisničku podršku svakom kupcu u vezi sa svim formalnim pitanjima u vezi sa garancijom. Svi zahtevi iz garancije proizvođača moraju biti ispunjeni kada zatražite popravku ili zamenu. Za pomoć u vezi garantnog zahteva kontaktirajte nas tako što ćete odgovoriti na e-mail za potvrdu porudžbine. E-mail adresa mora sadržati sledeće podatke: artikal (serijski broj ako ga ima), opis kvara, datum kupovine u internet prodavnici, broj računa i adresu. Trudićemo se da pomognemo koliko god možemo da ostvarite garantni zahtev. Garancija se ne primenjuje u slučajevima:

Isporuka

Isporuku vrši DHL, GLS, TNT, DPD. Trudimo se da vreme isporuke bude što brže za sve kupljene artikle na zalihama, koje šaljemo u roku od 24 sata nakon porudžbine putem interneta. Ako artikla nema na zalihama, kontaktiraćemo vas u vezi roka isporuke u najkraćem mogućem roku. Datumi isporuke ne prelaze 15 dana, osim ako se kupac sa time slaže. Troškovi dostave naplaćuju se u zavisnostiod porudžbine na osnovu načina isporuke i na osnovu adrese kupca. Pri isporuci van EU ne odgovaramo za bilo kakve carinske troškove u zemlji kupca.

Oštećenje pri isporuci

U slučaju da primite robu koja je oštećena tokom isporuke, obratite nam se odgovorom na e-mail za potvrdu porudžbine i opišite svoj problem. Molimo vas da snimite nekoliko fotografija u originalnom pakovanju kako bismo mogli preduzeti odgovarajuće mere protiv kompanije za dostavu. Takođe bismo bili zahvalni ako biste mogli da napišete vreme isporuke i puno ime isporučioca. Sve ove informacije su vrlo korisne u slučaju odštete.

Sadržaj web sajta

Trudimo se da web sajt ažuriramo u svakom trenutku, ali ne možemo biti apsolutno sigurni da su sve informacije 100% tačne. Stoga ne garantujemo ili ne preuzimamo zakonsku odgovornost u vezi sa svim informacijama na web sajtu. Slike artikala su simbolične i ne prikazuju stvarna svojstva predmeta (boja, detalji, dodatna oprema itd.). Takve greške se javljaju zbog tehničkih rešenja ili zbog ljudske greške. Promene u savremenom svetu su tako brze da je nemoguće biti u toku sa svim novim informacijama na web sajtu jer je potrebno neko vreme da se promeni. Ovo se posebno odnosi na cene i svojstva artikala. Ako nađete bilo kakve greške, kontaktirajte nas putem e-maila na našoj web stranicu. Veoma smo zahvalni za bilo kakve ispravke.

Pretpostavka rizika

Kupovinom bilo kojeg proizvoda koji se prodaje na našoj web stranici (vlasništvo Drvarnca doo - City express) kupac preuzima odgovornost da istraži i poštuje sve važeće savezne, državne, lokalne i međunarodne zakone koji se odnose na vlasništvo, posedovanje, nošenje, prenos, prevoz pošiljki i upotrebe bilo koje stranice proizvoda. Kupac se izričito slaže da će izuzeti Drvarnca doo - City express od svih potraživanja koja su direktno ili indirektno proizašla iz kupovine, vlasništva, prevoza ili korišćenja predmeta u suprotnosti sa važećim saveznim, državnim i lokalnim zakonima ili propisima. Informacije u ovom katalogu mogu se promeniti bez prethodne najave. Drvarnca doo - City express zadržava pravo izmene ili modifikacije proizvoda, materijala, mera, tehničkih specifikacija, cena i raspoloživosti.

Dostava

Dostava je uvek besplatna, kada odaberete opciju plaćanja pouzećem, naplaćujemo COD naknadu koja je prikazana na web sajtu. Kupac je dužan platiti naknadu COD (cash on delivery) u slučaju kad kupac odabere način plaćanja isporuke pozećem.

Komunikacija

Dobavljač će stupiti u kontakt sa korisnikom putem telekomunikacionih sredstava, ali samo ako korisnik to izričito ne prigovori. Elektronske reklamne poruke i SMS poruke biće jasno označene kao reklame. Pošiljalac će biti jasno vidljiv i u skladu sa tim biće obeležene posebne promotivne ponude i ostale marketinške tehnike uz jasno definisane uslove učešća u njima. U svakoj poruci o oglašavanju postoji opcija da se odjavite od primanja reklama uz objašnjenje kako to da učinite. Pružalac usluge će poštovati vašu odluku o neprimanju oglasa.

E-novosti

Kada se prijavljuje na e-novosti, korisnik pristaje da periodično bude obavešten o vestima na internet stranici, novim uslugama i posebnim promocijama. Pružalac usluge se obavezuje da neće zloupotrebiti ili proslediti e-mail adresu korisnika. Korisnik se u bilo kojem trenutku može odjaviti od e-novosti.

Zaštita autorskih prava

Sadržaj Drvarnca doo - City express internetskih stranica, uključujući informacije, opise proizvoda, grafički dizajn, tehnologiju, slike proizvoda i druge elemente na web sajtu je vlasništvo Drvarnca doo - City express i zaštićeno je Zakonom o autorskim pravima i drugim zakonima i propisima o zaštiti autorskih pravia i ne sme se reprodukovati ili koristi bez prethodnog odobrenja u pisanoj formi kompanije Drvarnca doo - City express Prekršitelji autorskih prava biće procesuirani.

Rešavanje nesporazuma

Pokušaćemo da sve sporove rešimo uzajamnim dogovorom, na način da kupac pošalje žalbu na e-mail adresu, a kompanija o tom sporu odlučuje u roku od 6 radnih dana. U slučaju da kupac ne može da reši spor uzajamnim sporazumom, može pokrenuti postupak pred sudom. Ne znamo nijednog dobavljača u vezi sa vansudskim rešavanjem potrošačkih sporova.