Uvjeti korištenja

Privatnost i sigurnost

Svi prikupljeni podaci vlasništvo su DFVU d.o.o. i neće se prikazati bilo kojoj trećoj strani izuzev dostavljača/poštanskog servisa kojem su potrebne Vaše informacije u svrhu dostave kupljenih artikala. Prikupljeni podaci koristit će se za obavijesti o novim artiklima, ukoliko korisnik to želi. Ukoliko se web stranica ikada proda ili preuzme, informacije tada postaju vlasništvo novog vlasnika i tvrtke. Zadržavamo pravo otkrivanja bilo kakvih informacija u slučaju da ih zatraže policijski službenici, u slučaju da je u našem interesu zaštiti naša prava, u slučaju potraživanja putem sudske odluke, naloga ili tekuće policijske istrage. Na web stranici se nalazi nekoliko poveznica koje preusmjeravaju na druge web stranice. Mi nismo odgovorni za njihov sadržaj i njihova pravila. Preporučamo da pročitate sve izjave o privatnosti na drugim stranicama. Mi koristimo najnovije i najviše industrijske standarde za sigurnost, prikupljanje i prijenos informacija. Kodiramo sve važne informacije, poput onih o kreditnim karticama, SSL-om. Ipak moramo napomenuti da slanje i pohranjivanje bilo kakvih informacija na internetu nikada i nigdje nije 100% sigurno. Stoga ne možemo jamčiti apsolutnu sigurnost. Web stranica koristi „kolačiće“ koji su male tekstualne datoteke koje sadrže informacije o Vašem računalu, ali ne uzrokuju štetu na Vašem računalu i ne inficiraju ga virusima. Ne možemo biti odgovorni za bilo kakvu štetu na Vašem hardveru, jer je korištenje stranice potpuno dobrovoljno i na Vaš vlastiti rizik. Također ne možemo preuzeti odgovornost za sadržaj i pogreške na povezanim stranicama. Naš provajder web hostinga automatski prikuplja informacije poput Vaše IP-adrese, tipa preglednika, operativnog sistema, vremena posjete i druge. Ove informacije se koriste isključivo u statističke svrhe i ni na koji način nisu povezane sa drugim privatnim podacima. Za sigurnost osobnih podataka korisnik je na određen način sam odgovoran. Korisnik mora osigurati da su korisničko ime i lozinka sigurne i da na svom uređaju ima instaliran odgovarajući antivirusni softver. Zadržavamo pravo prilagođavanja ovog pravilnika u bilo kom trenutku. Promjene će biti objavljene na web stranici i preporučamo Vam da često provjeravate ažuriranja.

 

Opći uvjeti korištenja

Opći uslovi korištenja web stranice u skladu su sa Zakonom o zaštiti potrošača i međunarodnim kodeksom za online trgovinu. Svi korisnici stranice (kupci i drugi korisnici) se slažu sa svim ovdje navedenim uvjetima i odredbama. Svaki korisnik stranice automatski se smatra informisanim o tim podacima i mora se s njima složiti. Svi sadržaji na web stranici zaštićeni su autorskim pravima i izričito je zabranjeno svako kopiranje, distribucija, tiskanje ili bilo koja druga neovlaštena uporaba.

Online kupnja

Svaka online kupnja provodi se kada se artikli isporuče ili se pošalje pisano pismo s informacijama o dostavi. Automatski generirani online račun ne važi kao izvršena kupnja. Nastojimo na stanju imati što više atikala i pružiti brzu dostavu kako bismo u svakom trenutku zadovoljili naše kupce. Ne možemo, međutim, garantirati dostupnost svih artikala u okviru obećanog roka dostave jer nemamo kontrolu nad proizvodnjom i distribucijom. Nakon što je artikal kupljen u online trgovini, kupac može promijeniti svoju porudžbinu prije nego što se artikal pošalje, ali samo ukoliko kupac izabere drugi artikal po višoj cijeni. Nakon što je porudžbina poslana, korisnik je ne može otkazati.

 

Cijene

Zbog brzih promjena uvjeta u poslovanju, cijene nemaju određeno trajanje i mogu se promijeniti u bilo kom trenutku. U sve cijene uračunat je PDV i one su validne nakon što ih prodavac potvrdi. Iako svakodnevno ažuriramo cjenik na web stranici, ipak se mogu pojaviti neke pogreške. U tom slučaju kontaktirat ćemo kupca s novim informacijama i biće mu omogućeno da otkaže svoju porudžbinu. Ipak ćemo mu, međutim, ponuditi drugu opciju da promijeni svoju narudžbu, a koja će ga zadovoljiti.

Plaćanje

Prihvatamo plaćanje artikala online jednom od mnogih metoda: Paypal, Klarna, SEPA, Visa, MasterCard, American Express, Discover, JCB, i Diner’s Club ili u odabranim regijama gotovinskim plaćanjem po pouzeću. Svi artikli ostaju vlasništvo DFVU d.o.o. dok se ne izvrši potpuna uplata.

Kupnja

Postoje četiri koraka pri kupnji artikla. To su sljedeći: Postavljanje porudžbine: Korisnik popunjava formular sa informacijama o isporuci. Način plaćanja: Ovdje kupac bira način plaćanja. Potvrda porudžbine: Korisnik će dobiti potvrdu putem maila da će paket biti poslan u roku od 24 sata.

Povrat

Povrat artikala moguć je pod određenim uvjetima. Svaki korisnik ima pravo da vrati artikal (artikle) bez navođenja razloga u roku od 14 dana po prijamu artikla (artikala) i ima pravo na povrat novca u potpunom iznosu. Smatra se da je korisnik artikle vratio na vrijeme ako je pošiljka poslana prije isteka četrnaestodnevnog roka za povrat novca. Korisnik mora odgovoriti na mail sa potvrdom koji je dobio i informisati prodavca o povratu.

Sve troškove povrata pokriva kupac. Kupac ima pravo na puni povrat novca ukoliko je vraćeni artikal (artikli) neoštećen, u originalnom pakiranju i sa svom dodatnom opremom poput upute za uporabu itd. U slučaju oštećenja na artiklu, opreme koja nedostaje, uputa koje nedostaju ili ako je predmet bio nošen, DFVU d.o.o. ima pravo odbiti djelimičan ili cjelokupan iznos kupovne cijene. Povrat se vrši najkasnije 14 dana nakon prispjeća artikla (artikala). Iznos će biti uplaćen na korisnikov bankovni račun ili će dobiti popust na narednu kupnju. Preporučamo kupcima da osiguraju paket prilikom povrata i artikle zapakuju što opreznije. Ne vraćamo gotovinu.

Otkazivanje porudžbine

Korisnik može otkazati porudžbinu u roku od dva sata putem telefona ili maila. Poruka MORA sadržati sljedeće informacije: Predmet: Otkazivanje porudžbine Sadržaj poruke: a) naziv artikla b) ime i prezime kupca c) adresu kupca

Neisporučene pošiljke

Kupac mora primiti paket i platiti ga u skladu sa obvezujućim kodeksom. U slučaju da kupac ne prihvati paket koji je poslan uz opciju gotovinskog plaćanja po pouzeću i taj se paket vrati na adresu tvrtke nakon čekanja za preuzimanje u pošti ili u nekom drugom centru za pohranu pošiljki kada istekne rok čekanja (15 dana), to NE važi kao otkazivanje porudžbine. Ugovor je još uvijek na snazi i neprihvatanje pošiljke se smatra jednostranim nenajavljenim povlačenjem ugovora od strane kupca. Kada kupac ne prihvati pošiljku, on tvrtki prouzrokuje financijsku štetu i zbog toga je obvezan platiti troškove dostave, administrativne troškove i troškove povratne dostave na adresu tvrtke, za koje će biti terećen računom, jer NIJE otkazao ugovor. U slučaju da se račun ne plati, predmet se tada rješava zahtjevom od strane eksterne tvrtke. U slučaju lažnih porudžbina IP-adresa će biti proslijeđena na dalju obradu zbog zlouporabe. Naknade za neisporučene pošiljke iznose do 25€ bez PDV-a i uključuju administrativne troškove, pakiranje, dostavu i povratnu dostavu.

 

Jamstvo

Jamstveni rok artikala definira proizvođač, ali on nikada nije kraći od dvije godine. Svi artikli u online trgovini imaju validno jamstvo njihovog proizvođača. Jamstveni rok počinje sa datumom kupnje i može se ostvariti kopijom originalnog računa i jamstvenim listom. Obično je brže dati artikal na servisiranje ili zamjenu u ovlaštenoj servisnoj radionici; mi ipak nudimo podršku korisnicima svakom kupcu pri svim formalnim pitanjima u vezi sa jamstvom. Svi uvjeti o jamstvu od proizvođača moraju biti ispunjeni u slučaju zahtjeva za popravkom ili zamjenom. Za zahtjev za popravku ili zamjenu molimo da nas kontaktirate putem maila sa potvrdom koji ste dobili. Mail mora sadržati sljedeće informacije: artikal (serijski broj ukoliko ga posjeduje), opis kvara, datum kupnje u online trgovini, broj računa i adresu dostave. Pokušat ćemo Vam pomoći koliko možemo kako biste ostvarili zahtjev za jamstvo. Jamstvo se ne primjenjuje u slučajevima:

Fizičkog oštećenja Istrošenosti uzrokovane uporabom Pogrešaka prouzrokovanih nekorektnom, neadekvatnom i nemarnom uporabom artikala

 

Isporuka

Isporuka se provodi putem servisa DHL, GLS, TNT, DPD. Dajemo sve od sebe da dostupni artikli budu isporučeni u najkraćem roku, a koje šaljemo u roku od 24 sata nakon online porudžbine. Ukoliko neki artikal nije na stanju, kontaktirat ćemo Vas u vezi s dostavnim rokom što je prije moguće. Rokovi dostave ne prelaze 15 dana, osim ako je to želja kupca. Troškovi dostave obračunavaju se u trenutku porudžbine u zavisnosti od načina dostave i adrese kupca. U slučaju dostave izvan EU, nismo odgovorni za carinske pristojbe u zemlji kupca.

 

Oštećenja prilikom dostave

U slučaju da dobijete artikle koji su se tokom dostave oštetili, molimo da nas kontaktirate putem maila sa potvrdom koji ste dobili i opišete svoj problem. Tražimo da napravite nekoliko fotografija artila u njegovom originalnom pakiranju da bismo mogli poduzeti adekvatne mjere prema tvrtki za isporuku. Također bismo bili veoma zahvalni kada biste mogli napisati vrijeme isporuke i puno ime dostavljača. Sve ove informacije će biti veoma korisne pri reklamaciji.

 

Sadržaj web stranice

Pokušavamo u svakom trenutku održavati web stranicu i ažurirati ju, ali ne možemo biti sigurni das su sve informacije 100% točne. Stoga ne jamčimo nikakvu zakonsku odgovornost za sve informacije na web stranici. Slike artikala su simbolične i ne prikazuju stvarna svojstva artikla (boja, detalji, dodatna oprema itd.) Takve pogreške se pojavljuju zbog teničkih rješenja ili zbog ljudske greške. Promjene u suvremenom svijetu su tako brze da nije moguće pratiti sve nove informacije na web stranici jer je potrebno određeno vrijeme kako bi se one promijenile. Ovo se posebice odnosi na cijene i svojstva artikla. Ako nađete bilo kakve pogreške, molimo da nas kontaktirate putem mail adrese na našoj stranici. Veoma smo zahvalni za svaku ispravku.

Preuzimanje rizika

Kupnjom bilo kojeg artikla koji se prodaje na našoj stranici (vlasništvo DFVU d.o.o.) kupac preuzima odovornost za istraživanje i poštivanje svih saveznih, državnih, lokalnih i međunarodnih zakona koji se odnose na vlasništvo, posjedovanje, prijenos, transfer, špediciju i korištenje bilo koje stranice proizvoda. Kupac se izričito slaže da DFVU d.o.o. neće biti oštećena i da će biti neutuživa za sve štete koje su izravno ili neizravno proizašle iz kupnje, vlasništva, transporta ili korištenja artikla, koje krše savezne, državne i lokalne zakone ili odredbe. Informacije u ovom katalogu mogu se mijenjati bez najave. DFVU d.o.o. zadržava pravo promjene ili modifikacije proizvoda, materijala, mjera, tehničkih specifikacija, cijena i dostupnosti.

Dostava

Dostava je uvijek besplatna. Pri odabiru opcije plaćanja pouzećem naplaćujemo naknadu za istu, a koja je prikazana na web stranici. Kupac je obvezan platiti naknadu za plaćanje pouzećem u slučajevima kada je kupac odabrao opciju dostave plaćanja pouzećem.

Komunikacija

Davatelj usluga će kontaktirati korisnika putem telekomunikacijskih sredstava, ali samo ukoliko se korisnik tome izričito ne suprotstavi. Elektronične reklamne poruke i SMS poruke će jasno biti označene kao reklama. Pošiljatelj će biti jasno vidljiv i posebne ponude i druge marketinške tehnike će biti označene u skladu s tim. Također će uvjeti sudjelovanja u njima biti jasno određeni. U svakoj reklamnoj poruci nalazit će se opcija otkazivanja pretplate na reklame uz objašnjenje kako to učiniti. Davatelj usluga će poštivati odluku o neprimanju reklama.

E-novosti

Pri prijavi na e-novosti korisnik se slaže da povremeno bude informiran o novostima na stranici, novim uslugama i posebnim promocijama. Davatelj usluga ima obvezu da ne zlouporabljuje ili prosljeđuje mail adresu korisnika. Korisnik u svakom trenutku može otkazati pretplatu na e-novosti.

Autorsko pravo

Sadržaj online stranica DFVU d.o.o., uključujući informacije, opis artikala, grafički dizajn, tehnologiju, slike artikala i druge elemente na ovoj stranici, vlasništvo je DFVU d.o.o. i zaštićeno je Zakonom o autorskim pravima i drugim zakonima i propisima Zakona o autorskim pravima i ne smije se reproducirati ili koristiti bez prethodnog pismenog odobrenja od strane DFVU d.o.o. Prekršitelji autorskih prava bit će pravno gonjeni.

Rješavanje sporova

Nastojat ćemo riješiti svaki spor uzajamnim sporazumom i to na način da kupac pošalje žalbu na mail adresu. Tvrtka će donijeti odluku u sporu u roku od 6 radnih dana. U slučaju da kupac ne može riješiti spor uzajamnim sporazumom, može pokrenuti postupak pred sudom. Ne priznajemo izvršitelje naloga za vansudske dogovore u slučaju spora.